Drömförmedlingen

Nu är vi igång! Maria Naddi, Elina Cuellar och jag startar Drömförmedlingen.

Hela högstadiet lyssnade jag på Ebba Grön och Thåström sjöng: Mina tankar är vapen som slåss… Mina tankar är det sista som ni tar.

Nu är det vi som är vuxna, vi som har ordet och ansvaret och makten… Och jag tänker hålla löftet jag gav till mig själv när jag svor att “så tänker jag aldrig bli eller göra när jag blir stor”. Ebba var våra hjältar, för de sa som det var: Saker och ting behöver inte vara på ett sätt bara för att det alltid varit så. Varför gå omkring och låtsas må bra, när det är så mycket som är fel? När det finns så mycket som vi måste ändra på.

Ni råkade säkert också ut för vuxna som sa: Ja, men det får ni ändra, ni som är unga. När man konfronterade dem med allt som man tyckte de borde göra något åt.

Nej, tänkte jag då. Det kan jag inte. Jag är ju bara ett barn.

Drömförmedlingen börjar där. Med våra drömmar. I drömmarna kan vi vara som vi vill vara. Eftersom allt är möjligt där är det där förändringen börjar. Genom att veta vart jag ska, får jag en riktning och ett mål.

Istället för att skylla ifrån oss tänker vi ge ungdomarna kraften och modet att fortsätta drömma riktigt stort!

(Hjälp oss gärna; mejla, tipsa och peppa oss på dromformedlingen@gmail.com : )

Klass 7b på Hjällboskolan – here we come!


FÖLJ DRÖMFÖRMEDLINGEN HÄR:

www. dromformedlingen.wordpress.com

 

 

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.