Klass 7B på Hjällboskolan

Vårt första möte med klass 7B på Hjällboskolan var precis så roligt och inspirerande som vi hade hoppats på. Ungarna var uppspelta och glada. De bjöd på sig själva och verkade nästan tycka att det var lika spännande och kul som vi själva tycker… (nästan:)

Vi satt i lärarrummet efteråt och drömde själva stort och brett om vad det här skulle kunna bli. Tänk allt vi och alla andra som vill vara med kan göra. Det är så lätt när man väl sätter igång.

Vi har fått hur mycket peppning och uppmuntran som helst och det känns också fantastiskt. Tyvärr blir vi ju fortfarande matade dagligen med hur en del av samhället vill att Sverige ska se ut. Och samtidigt så finns det ju den här andra sidan, som jag tyvärr tror att många av oss (som inte röstar på SD) glömmer bort att kämpa för. Just för att den är så självklar.

Men ibland är det skönt och kanske även nödvändigt att vi säger det där självklara. Vi som vill ha jämlikhet, jämställdhet och frihet måste också väsnas för våra ideal och skydda dem.

Kanske är det så med inskränkta idéer att de inte bör få stå oemotsagda. Kanske måste vi alltid vara beredda på att säga emot. Kanske måste vi vara beredda på att kämpa för det samhället vi håller så heligt men samtidigt tar så för givet.

Drömförmedlingen kommer att satsa på utbildning & arbete, språk & identitet.

Det här första projektet i 7B på Hjällboskolan kallar vi för Drömjobbet och det går ut på att stärka ungdomarna till att fortsätta drömma stort och samtidigt försöka ge dem stöd och hjälp för att uppfylla sina drömmar när det gäller utbildning och arbete.

Fortsätt följa oss här: www.facebook.com/Dromformedlingen/?fref=ts

 

This entry was posted in Blogg and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.