top of page

UNG ONLINE (för unga)

När Mina pratar med unga fokuserar hon på konstruktiva metoder för förändring och betonar deras viktiga roll i att göra skillnad. Hon inspirerar dem att sprida sina egna övertygelser och visar hur de kan påverka samhället positivt.

​

Det handlar om de ungas rättigheter, var gränserna går, både på ett personligt plan men också vad lagen säger. Hur kan du hitta allierade som tror på samma saker? Hur hanterar du dem som trollar eller är aggressiva? Hur vet du när du stöter på propaganda, konspirationsteorier och desinformation? Och hur lär du dig vem du kan lita på så att du inte blir lurad på pengar, att tro på sånt som inte stämmer eller att göra något som du egentligen inte vill? 

​

I Minas föreläsningar och workshops har hon alltid massor av aktuella exempel, tips, praktiska övningar och utrymme för diskussion. Vi kan även fokusera lite extra på till exempel AI, drev, källtillit, konspirationsteorier,  källkritik, faktagranskning, desinformation, mobbning, genusfrågor eller rasism. 

​

Något som också är väldigt uppskattat är när Mina ger idéer och inspiration till hur du själv kan skapa digitalt content på tex. TikTok, Youtube eller Instagram som andra vill se mer av. 

​

 

UNG ONLINE (för vuxna)

Discord, Steam, Snapchat och TikTok. En del plattformar i de ungas vardag används nästan uteslutande av unga. Det är forum och servrar, privata och publika, där miljontals barn och unga hittar nya vänner, spelar tillsammans, pratar om sina intressen och finner stor gemenskap. Men det är också grogrund för rasism, misogyni och desinformation. Det attraherar pedofiler och högerextrema nätverk som söker sig till plattformarna för att rekrytera.

​

Samtalsklimatet är många gånger hårt och ofta begås rent rättsliga övertramp (förtal, hets mot folkgrupp) utan att de unga själva förstår det. Men att avfärda den digitala världen som problemfylld och farlig har vi ingenting för. Det är dessutom fel. Därför erbjuder Mina Dennert föreläsningar för vuxna om hur vi kan förstå de ungas digitala vardag. Vilka plattformar finns det? Vad händer där? Genom tips, forskning och exempel får du insyn i de ungas digitala liv. 

​

Här läggs också fokus på de bakomliggande frågor som kommer upp i allt arbete med unga. Och vi kan även lägga särskilt fokus på hur man pratar med unga om till exempel AI, drev, desinformation, konspirationsteorier, källtillit, faktagranskning, mobbning, genusfrågor eller rasism.

​

bottom of page