Svartskalledagar – Hämta på dagis

Hämta barn på dagis

När jag ska hämta min son på dagis börjar en av de andra föräldrarna på gården ropa med hög och uppfordrande röst över gårdsplan.

”Hallå, hallå, du där!”

Jag noterar ropandet och får en känsla av att hon kanske skriker på mig eftersom det bara är vi där. Men eftersom de andra föräldrarna inte hälsar på mig och hon tar så fruktansvärt dålig ton så ignorerar jag henne och fortsätter gå.

Då eskalerar gapandet.

”Hallå, hallåå, personalen!”

Och nu vänder jag mig om. För nu fattar jag plötsligt att det är mig hon gastar åt. Och en snabb sekund blir jag nästan glad. Lättad. Det känns skönt att den här stressade och skrikiga människan tror att jag jobbar här för det betyder att jag inte är helt paranoid och besatt av rasismen trots allt. Jag inbillar mig verkligen inte. Det är helt omöjligt för henne att ens föreställa sig att jag hämtar barn här i Billdal. Det bor nämligen inga svartskallar här.

 

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Comments are closed.