top of page
priser_toppbild.jpg
UTMÄRKELSER I URVAL

Årets Ögonöppnare, 2022

"Med ett näst intill övermänskligt tålamod har årets ögonöppnare använt sig av godhet och tolerans för att minska polariseringen i samhället. Hon har sedan 2016 mött nättroll med kärleksbombning och med sitt civilkurage inspirerat andra utsatta att våga stå upp mot hatet. I sin nya bok Vitt skilda – svenskare kan ingen vara, visar hon på ett utelämnande och träffsäkert sätt att rasism inte är en egenskap utan en handling. Bara när vi förstår det kan vi ta itu med våra mörkaste fördomar och tillsammans arbeta för ett inkluderande samhälle."

Årets sociala medier pris, 2019

"Årets Sociala medier-pris på 100 000 kronor, tilldelas föreningen och Facebookgruppen #jagärhär, vars medlemmar i praktisk handling och med mod och beslutsamhet bemöter och bekämpar dem som med hat, hot och påhittade fakta försöker begränsa och förminska de sociala mediernas spelrum för konstruktiv samhällsdebatt."

Anna Lindh-priset, 2017

"Genom Minas engagemang har många inspirerats att kämpa för ett bättre debattklimat och ett mer inkluderande samhälle. Detta civilkurage är helt i Anna Lindhs anda."

Millepriset, 2017

"Att kämpa för rättvisa är svårt och #jagärhär har mött mycket motstånd. Mina Dennert själv har tagit emot flera mordhot och anklagelser. Men det stoppar inte hennes vilja att fortsätta göra skillnad."

Årets initiativ, 2017

"I en tid då polariseringen ökar och hatet flödar i sociala medier är det lätt att tappa hoppet, känna sig ensam och sakna modet att säga ifrån. Påhittade nyheter sprids som sanningar och följs av en tsunami med rasistiska, sexistiska och kränkande kommentarer; varje dag, dygnet runt.

#jagärhär har under året engagerat tusentals människor som med stort civilkurage, modiga samtal och sakliga inlägg skapat en balans i kommentarsfälten. Deras metoder har inspirerat människor att ta debatten även utanför nätet och har på kort tid blivit en av civilsamhällets viktigaste aktörer för demokrati och källkritik. #jagärhär har lärt oss att man kan ta udden av hat genom saklighet, fakta och ett idogt arbete och kommer att spela en viktig roll under valåret 2018."

Almedalsstipendiet, 2017

"Föreningen har en vision om ett bättre och mer välkomnande samhälle och arbetar på ett konkret tillvägagångssätt. De är en viktig röst att få höras i Almedalen som både kan ge och få goda lärdomar i utbyte med politiker och organisationer."

Årets superkommunikatör, 2017

"I en värld där alla uttalanden och handlingar nagelfars har kommunikation aldrig varit viktigare. För att hylla de röster som på allra bästa sätt utnyttjar den till att göra gott presenterar Resumé årets vinnare i Näringslivets Superkommunikatörer."

Faktumgalans pris för årets integration, 2016

"En person, eller en organisation, som på ett konkret sätt visat hur integration och inkludering inte bara är möjligt – utan är en förutsättning för ett socialt hållbart samhälle."

Rättviseförmedlingens, rättvisepris 2016

"#Jagärhär har visat att förändring inte kräver tid, utan initiativ. Genom konkreta insatser har gruppens medlemmar stått upp mot hat och rasism. Nu hoppas vi att fler inspireras av initiativets övertygelse om att vi tillsammans kan bidra till ett öppet och inkluderande samhälle,"

Årets samhällsaktör, 2016

"Syftet bakom initiativet #jagärhär är att inspirera och stötta fler att ta plats i kommentarsfälten på sociala medier. Gruppen arbetar för att motverka hat, rasism och sexism. Medlemmar uppmanar varandra att kommentera, debattera och sprida kärlek i trådar där det sprids hat.

#jagärhär är ett fint exempel på ett initiativ som alla kan ta del av och det uppmuntrar den vanliga medborgaren att göra skillnad i sin vardag."

PRESS I URVAL
bottom of page