top of page

NER I KANINHÅLET: Att prata med en konspirationsteoretiker

Har du en vän eller bekant som börjat tro på konspirationsteorier? Känns det som om du hamnat i en märklig, oförståelig värld varje gång ni pratar? Då är denna föreläsning med Mina Dennert precis vad du behöver!

Mina tar dig med på en fascinerande resa genom sina egna samtal med en nära familjevän, som inte bara började tro att kung Charles III av Storbritannien och Mark Zuckerberg var reptilians, utan även att han själv var en. Genom att dela sina personliga erfarenheter av de samtal hon hade med honom, blandat med forskning, bjuder Mina in dig till en värld av dolda mönster och hemliga sammansvärjningar. 

I denna engagerande föreläsning får du inte bara höra en gripande historia utan också verktyg och insikter för att hantera liknande situationer i ditt eget liv. Många av oss har märkt hur svårt och hopplöst det kan kännas att bara peka ut felaktigheter och hänvisa till logik och trovärdiga källor när vi försöker övertyga någon som är fast i konspirationsteorier. Dessa övertygelser blir ofta en del av personens identitet, vilket skapar starka känslomässiga band.

Mina förklarar varför vissa faller för konspirationsteorier, var olika teorier kommer ifrån och vilka är det som sprider dem medvetet. Följ med i en nedåtgående spiral av eskalerande konspirationstänkande, ner i kaninhålet och lär dig hur du kan bemöta och hantera konspirationsteorier i din omgivning. Det är svårt, men inte hopplöst.

Missa inte chansen att få nya perspektiv och konkreta strategier för en av vår tids mest utmanande frågor. Tillsammans kan vi försvara verkligheten.

bottom of page