top of page

Kunskap, erfarenhet och känsla som berör

Malmö stad

Föreläsningar i urval:

Föreläsningarna och workshops kan med fördel kombineras för att passa just er verksamhet och era önskemål. De sträcker sig från 30 minuter till en eller flera heldagar med tid för reflektion och diskussion, samt övningar som simulerar situationer relaterade till de utmaningar som din organisation eller verksamhet upplever. 

Mina tar dig med på en fascinerande resa genom sina egna verkliga samtal med en nära familjevän, som inte bara började tro att kung Charles III av Storbritannien och Mark Zuckerberg var reptilians, utan även att han själv var en. Genom att dela sina personliga erfarenheter och de samtal hon hade med honom, bjuder Mina in dig till en värld där verklighet och fantasi kolliderar på de mest oväntade sätt.

Samtalsklimatet på plattformarna där unga vistas är många gånger hårt och ofta begås rent rättsliga övertramp (förtal, hets mot folkgrupp) utan att de unga själva förstår det. Men att avfärda den digitala världen som problemfylld och farlig har vi ingenting för. Det är dessutom fel. Därför erbjuder Mina föreläsningar för unga samt för vuxna som möter unga om hur vi kan förstå de ungas digitala vardag. Vilka plattformar finns det? Vad händer där? Genom tips, forskning och exempel får du insyn i de ungas digitala liv. 

I en värld där polariseringen ökar och fakta förlorar i betydelse blir relationer vår mest värdefulla tillgång. Allt fler vill bli bättre på att göra sin egen röst hörd. Den här föreläsningen ger en unik inblick i de utmaningar och möjligheter som digitaliseringen för med sig.

En inspirerande föreläsning för dig som strävar efter att förstå och behärska konsten att kommunicera modigt, värderingsbaserat och effektivt för att få genomslag och skapa varaktiga relationer online.

Vad skulle hända om vi slutar tänka på människor som tillhörandes två läger; rasister som sysslar med rasism hela dagarna eller antirasister som aldrig någonsin gör rasism? Om vi istället blickar inåt och blir uppmärksamma på våra egna blinda fläckar, bias, fördomar och omedvetna preferenser och hur vi alla kan råka agera rasistiskt trots att vi inte vill det. Trots att vi är antirasister.

bottom of page