top of page
ted_topp.jpg

Som utbildare inom demokrati och yttrandefrihetsfrågor arbetar jag med

organisationer som WHO, delar av FN, Europarådet och Europeiska kommissionen, samt en stor mängd

civilsamhällesorganisationer som tar ställning i rättvisefrågor tex  Greenpeace, Svenska Kyrkan,

Brot für die Welt och företag som Meta, Spotify och Patagonia. 

Exempel på utbildningar jag gör är bland annat digital säkerhet som jag gett till parlamentsledamöter i det brittiska parlamentet och parlamentsledamöter i Europaparlamentet. 

Eller hur du kan agera som journalist när du utsätts för påtryckningar som hot och förtal, som jag bland annat gett till SVT, SR, YLE och NRK. 

 

Jag arbetar också med mångfald, inkludering och normkritiskt ledarskap bla. för Sverige Radio där jag har utbildat chefer och ledare samt redaktioner som tex Ekot, och tagit fram ett utbildningsmaterial som är tillgängligt för hela organisationen. 

Andra populära föreläsningar och workshops jag gör handlar om desinformation, konspirationsteorier, källkritik och faktagranskning. Jag ger även workshops och utbildningar i värdebaserad kommunikation och hur du skapar engagemang, bygger community och ökar ditt civilkurage online. 

 

Föredragen eller utbildningarna anpassas efter önskemål och sträcker sig från 30 minuter till en eller flera heldagar med tid för reflektion och diskussion, samt övningar som simulerar situationer relaterade till de utmaningar som din organisation eller verksamhet upplever. 

Kunskap, erfarenhet och känsla som berör

Malmö stad

Föreläsningar i urval:

Föreläsningarna och workshops kan med fördel kombineras för att passa just er verksamhet och era mål. Kom gärna med förslag och önskemål.

ATT ÖVERLISTA VÅRA FÖRDOMSFULLA HJÄRNOR

När Mina blir kallad för rasist första gången håller hon på att sätta i halsen. Hon, som blivit utsatt för rasism i hela sitt liv? Hon, som är en övertygad antirasist?

Vad skulle hända om vi slutar tänka på människor som tillhörandes två läger; rasister som sysslar med rasism hela dagarna eller antirasister som aldrig någonsin gör rasism? Om vi istället blickar inåt och blir uppmärksamma på våra egna blinda fläckar, bias, fördomar och omedvetna preferenser och hur vi alla kan råka agera rasistiskt trots att vi inte vill det. Trots att vi är antirasister.

Vi är så rädda för att göra fel och vill kunna ställa (och få svar på) alla våra frågor i en trygg miljö: 

Som hur det kan vara rasism om jag inte menar att vara rasistisk? Hur kan det finnas rasism när det inte finns människoraser? Hur fungerar privilegier och vithetsnormer? Vad innebär begrepp som rasifiering, kulturell appropriering, mikroaggressioner och minoritetsstress? 

Hur undviker jag att göra rasism? Och framförallt, vad ska jag göra när jag råkat agera omedvetet rasistiskt?

Mina bjuder på massor av igenkänning, exempel och praktiska råd kring hur vi kan bli mer inkluderande och rättvisa ledare, medmänniskor och förebilder. Tillsammans överlistar vi våra fördomsfulla hjärnor!

Föreläsningen/workshopen passar alla som kallar sig själva eller sin organisation för antirasistisk och vill försäkra sig om att det säkert stämmer.

SPELA ROLL!

Vill du bli bättre på att hänga med i samhällsdebatten och göra din egen röst hörd? Vill du lära dig att känna igen och bemöta lögner och konspirationsteorier och faktagranska som proffsen gör?

Det är mycket roligare än du tror att diskutera online när du lärt dig att känna igen trolltekniker, desinformation, och konspirationsteorier och vet hur du kan bemöta dem!

Vad är skillnaden mellan åsikter och fakta, journalistik och propaganda? Vad är en trovärdig källa? Hur hittar du källor till faktagranskad information? 

Du har stora möjligheter att påverka din omgivning på sociala medier. Mina delar med sig av aktuella exempel och ger dig konkreta verktyg och metoder för hur du lär dig att granska och att bemöta de rykten och lögner som sprids inte minst genom att sprida de budskap du själv vill se mer av.

När du involverar dig i samhällsdebatten kan du påverka mer än du tror!

MOTSTÅNDSKRAFT ONLINE

Mina har utvecklat en stor mängd strategier för digital motståndskraft och utbildat tusentals medarbetare och medlemmar i företag och organisationer som vill ta ställning för demokrati och rättvisefrågor.

De metoder som Mina delar med sig av i den här föreläsningen/workshopen kommer att hjälpa er att navigera i olika situationer som kan uppstå när ni är aktiva online som rör värdegrundsfrågor, ryktesspridning eller andra kommunikativa utmaningar. Mina delar med sig av kunskap, verktyg och strategier som hjälper er att luta er in i de budskap som engagerar för att aktivera era allierade.

Vill ni ta kontroll och faktiskt dra nytta av de situationer som ni fruktar, när er organisation utsätts för negativ uppmärksamhet och bli bättre på att identifiera desinformationskampanjer och drev? Vill ni få hjälp i hur ni kan undvika att hamna i dessa situationer och hur ni ska hantera dem när de ändå händer?

Den här föreläsningen är framtagen för att ni ska kunna fokusera på ert eget budskap. 

Väljer ni att göra det som en workshop så varvar vi teori med praktiska övningar och diskussioner som förbereder ert kommunikationsteam för när er organisation tar ställning i viktiga frågor, ryktesspridning eller andra svårhanterliga kommunikativa situationer

FÅ ANDRA ATT LYSSNA - SKAPA ENGAGEMANG

Vill du bli bättre på att engagera andra och aktivera dina följare?

Den här workshopen ger dig konkreta verktyg för hur du kan bygga aktiva rörelser online, oavsett om det gäller en kampanj eller ett mer varaktigt community. 

Hur kan du skapa mer av det konstruktiva online? Hur kan du skipa rättvisa, motverka klimatförändringar eller stärka demokratin? Hur gör du för att aktivera dina allierade, den "tysta majoriteten" som kanske läser och tittar på utan att agera - men som kan mobiliseras!

I den här workshopen lär du dig att formulera ditt budskap så att andra lyssnar. Det har att göra med att tro på ditt budskap och vikten av det du har att säga, men kanske viktigast av allt, handlar det om att tro på dig själv.

Du lär dig att kommunicera så att andra vill ha mer och se mer av dig och lyssna på det du har att säga. Du får lära dig hur du engagerar, inspirerar och aktiverar andra, bland annat genom Storytelling!

I workshopen varvas teori med praktiska övningar och diskussioner. Mina kommer bland annat att dela med sig av hur hon själv gjorde när hon gick från att vara en person som såg ett problem till att bygga en rörelse med 150 000 medlemmar runt om i världen som arbetar varje dag mot samma mål.

HÖR AV DIG

bottom of page